دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز طی حکمی از جانب فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران به عنوان استعدادیاب بازیکنان بانوان زیر ۱۶ ساله کشور انتخاب گردید. 1400/10/02

خانم کویستان خسروی دانشجوی رشته تربیت بدنی این واحد دانشگاهی طی حکمی از طرف فدراسیون فوتبال کشور به عنوان استعدادیابی بازیکنان دختر زیر ۱۶ سال کشور انتخاب گردید و به همین بهانه مصاحبه ای با این بازیکن تیم ملی انجام شد.

ضمن معرفی خودتان؛ از چه سالی فعالیت ورزشی خود را در رشته فوتبال آغاز کردید؟
کویستان خسروی هستم اهل استان کردستان، شهرستان سقز و دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز، از سال ۸۰ به فوتبال خیلی علاقه مند بودم و در لیگ فوتسال کشور عضویت داشتم، از سال ۸۴ در لیگ برتر به صورت حرفه‌ای فوتبال خود را در تیم پیکان شروع کردم ودر همین سال برای نخستین بار به تیم ملی دعوت شدم.

تاکنون در چه رده و تیمهایی حضور داشته اید و چه مقامهایی کسب کرده اید؟
بعد از تیم پیکان، با تیم راه آهن قرارداد بستم و سپس بازی‌های خودم را در تیم پرسپولیس مازندران ادامه دادم در سال 89 به تیم شنسای ساوه پیوستم و با این تیم اولین قهرمانی لیگ را تجربه کردم در ادامه و در سال 90 با ثبت قرارداد با تیم شهرداری بم توانستم 7 دوره با این تیم قهرمانی لیگ برتر بانوان را کسب کنم. دو دوره در مسابقات جهانی دانشجویان در تیم ملی حضور داشتم که توانستیم یک بار قهرمان و یک دوره نایب قهرمانی را به دست بیاوریم، همچنین در دوران بازیکنی توانستم همراه تیم ملی، قهرمانی در غرب آسیا و صعود به جام ملت‌های آسیا را تجربه کرده و بازی در لیگ کشور عراق و کسب قهرمانی در لیگ آن نیز از جمله فعالیت های دوران حرفه ای بنده است.

شما را به عنوان بازیکنی فنی و قدرتی می شناسند !خودتان چه تعریفی  از نوع حضورتان در مستطیل سبز فوتبال دارید؟
در هرکاری تلاش فردی و همکاری گروهی میزان پیشرفت را تعیین می کند و ورزش فوتبال نیز از این قاعده مستثنی نیست همیشه در زمان تمرین سعی دارم بهترین خواسته های مربی را اجرا کنم و در زمان مسابقه تمام توان خود را برای بکارگیری آموخته هایم بکار می گیرم.

چه کسانی در خانواده شما را بیشتر به ورزش تشویق می کنند ؟مشوق اولیه شما چه کسی بود؟
باید بگویم در جامعه متاسفانه موانعی برای حضور بانوان در ورزش حرفه ای وجود دارد که فرهنگ، آداب و سنن هر منطقه در آن دخیل است. علیرغم حمایت های مستمر مادرم و تشویق من به ادامه ورزش حرفه ای، پدرم با ورزش فوتبال بانوان سازگاری نداشت و با مشکلات زیادی که داشتم، توانستم رضایت پدرم را جلب کنم و وارد عرصه حرفه ای شوم.
الف) مشکلات و موانع شما در این ورزش چیست ؟ ب) فکر می کنید زن بودن مشکلی برای پیشرفت است ؟
هر رشته ورزشی برای بانوان مشکلات خاص خودش را دارد، اما در زمینه فوتبال  بانوان می توان به مشکلاتی همچون؛ عدم پذیرش جامعه، ناشناخته بودن این ورزش در سطح حرفه و حتی آماتور در کشور و خصوصاً در استان های محروم، عدم تبلیغات رسانه‌ای برای آشنایی مردم با رشته های ورزشی بانوان، عدم وجود حامی مالی و اسپانسر در خصوص تیم های بانوان اشاره کرد.

ب)  جنسیت نمی تواند مانع پیشرفت و حضور در عرصه حرفه ای فعالیت های ورزشی باشد، شاید در کشور های اسلامی همچون ایران  محدودیت هایی برای حضور بانوان در برخی رشته های خاص وجود داشته باشد و این مستلزم احترام به فرهنگ آن کشور است، ولی نمی توان این محدودیت را مانعی برای پیشرفت دانست و  به شخصه معتقدم  بسته به تلاش و انگیزه‌های فردی هر کس میتواند برای رسیدن به پیشرفت تلاش کند.
شما به عنوان دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز، نقش این دانشگاه در موفقیت و انتظارات خود را از این واحد دانشگاهی بیان کنید.
با توجه به اینکه من در حال گذراندن مقطع کاردانی در این واحد دانشگاهی هستم و برای دوره کارشناسی و همچنین تحصیلات تکمیلی نیز برنامه خاص دارم، قابل ذکر است بگویم حضور در اردوهای ورزشی و تیم باشگاهی قطعاً موجب گردیده که نتوانم ارتباط مستمر با اساتید داشته باشم ولی با توجه به روند آموزش بصورت آنلاین، خوشبختانه هیچ مشکلی در آموزش و انتقال مفاهیم و یادگیری برای بنده وجود نداشته و مساعدت، حمایت و راهنمایی اساتید دانشگاه در پیشرفت بنده بی تاثیر نبوده و نخواهد بود، همچنین با رصد مقام آوری دانشجویان این واحد دانشگاهی در مسابقات جهانی و ملی، شک ندارم پتانسیل های علمی و امکانات آزمایشگاهی گروه تربیت بدنی واحد سقز موقعیت خوبی برای دانشجویان این رشته فراهم کرده تا بتوانند با استفاده از این امکانات آمادگی بدنی خود را حفظ کنند و در مسابقات ملی و منطقه ای و حتی جهانی دانشجویان، نشان های خوش رنگ برای مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی به ارمغان بیاورند.
از دانشگاه انتظار دارم به قهرمانان و دانشجویان نخبه علمی و ورزشی اهمیت بیشتری داده و مسیر موفقیت آنان را بیش از پیش مهیا کنند.

آرزوهای شما به عنوان یک بانوی فوتبالیست و حرف آخر:
 آرزو دارم ورزش بانوان ایران؛ خصوصاً در رشته‌های ناشناخته همچون فوتبال، در میان جامعه پیشرفت کند و همچنین رشته های ورزشی که بانوان در آنها فعالیت دارند به مردم معرفی شوند و کمیته‌های استعدادیابی در شهرستان‌ها و حتی روستاها به دنبال کشف استعدادها باشند و فردیا افرادی را که لیاقت حضور در تیم ملی را دارند، به ورزش ملی معرفی کنند تا در اهتزاز پرچم مقدس کشورمان سهیم باشند.
بنده به عنوان استعدادیاب  فدراسیون فوتبال در جاهایی که حضور خواهم داشت قول میدهم به دنبال بهترین ها باشم تا بتوانم کسانی که شایسته و پتانسیل پیشرفت را دارند، را به فدراسیون معرفی کنم. امیدوارم در این راه موفقیت لازم را کسب نمایم.