برگزیده شدن پایان نامه دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز در هشتمین جشنواره فرهیختگان علمی پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی 1400/02/08

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از سقز، پایان‌نامه خانم فرزانه دانشیار دانشجوی گروه تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز با عنوان «هشت هفته تمرین یوگا همراه با و بدون تمرین مقاومتی با تراباند بر سطوح ویسفاتین، آسپارتات آمینوترانسفراز و ترکیب بدن زنان یائسه» در هشتمین جشنواره علمی پژوهشی و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی برگزیده شد.

آقای دکتر فتاح مرادی عضو هیات علمی واحد سقز به عنوان استاد راهنمای دانشجوی مذکور در گفتگو با روابط عمومی این واحد دانشگاهی اظهار کرد: تحقیقات اندکی در زمینه شاخص‌های فیزیولوژیکی زنان یائسه صورت گرفته است و هدف از این تحقیق، بررسی تأثیر هشت هفته تمرین یوگا همراه با و بدون تمرین مقاومتی با تراباند بر سطوح ویسفاتین، آسپارتات آمینوترانسفراز و ترکیب بدن زنان یائسه فعال بوده است.

دکترفتاح مرادی عنوان کرد: با وجود محدودیت‌هایی مانند وضعیت آمادگی جسمانی آزمودنی‌ها، دامنه سنی آزمودنی‌های ۴۰ تا ۶۰ سالگی، وضعیت روحی و انگیزشی آزمودنی‌ها در طول دوره مطالعه و ... محقق توانسته است به نتایج خوبی دست یابد.

وی افزود: اجرای تحقیقات مشابه با طول دوره بیشتر، انجام تحقیق برای مقایسه تمرین مقاومتی با تراباند در گروه‌های سنی مختلف، اجرای تحقیق مشابه اثر تمرین مقاومتی با تراباند روی سایر اجزای آمادگی جسمانی و اجرای تحقیق مشابه اثر تمرین مقاومتی با تراباند روی ویژگی‌های فیزیولوژیکی ویژه دوران یائسگی می‌تواند برای تکمیل‌شدن چنین تحقیقاتی کاربردی باشد.