برگزاری نشست تخصصی چالش ها و راه کارهای توسعه شهرستان سقز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز// کشاورزی سنتی پاسخگوی نیازها نیست/ کارآفرینی، میان‌بری برای فرار از بیکاری 1398/08/22

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از سقز، نشست  تخصصی چالش‌ها و راهکارهای توسعه شهرستان سقز عصر امروز به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقر برگزار شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سقز در این نشست اظهار کرد: «براساس سیاست‌های پژوهشی این واحد دانشگاهی امروز شاهد برگزاری نشستی با عنوان «چالش‌ها و راهکارهای توسعه شهرستان سقز» هستیم و سال آینده همایشی در سطح ملی به میزبانی این دانشگاه برگزار می‌شود.»

محمد وارعی با اشاره به اینکه یکی از مسائل مهم که در مقوله‌های توسعه مطرح و حائز اهمیت است، توسعه پایدار است، اضافه کرد: «برنامه‌ریزی در امور اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و ... پایه‌های اصلی توسعه را تشکیل می‌دهند و توسعه پایدار هدف مشترک برنامه‌هایی است که در سطوح بین‌المللی، ملی و محلی تدوین می‌شود.»

وی افزود: «برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رویکرد توسعه پایدار تدوین شده و در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی که توسط مقام معظم رهبری تدوین و منتشر شده که یک برنامه راهبردی و استراتژیک برای ۴۰ ساله دوم انقلاب اسلامی است، توسعه پایدار به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه کشور مد نظر معظم‌له بوده است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی سقز یادآور شد: «در این راستا دانشگاه آزاد اسلامی سقز با برگزاری هم‌اندیشی‌ها با به مشارکت طلبیدن صاحب‌نظران، کارشناسان و ایجاد فرصتی برای طرح دیدگاه‌های تازه به دنبال شناسایی چالش‌های اساسی و راهکارهای توسعه پایدار شهرستان سقز است.»
آشنانبودن مسئولان با مفهوم توسعه مانعی بزرگ در راه پیشرفت سقز

معاون سیاسی فرماندار سقز نیز در این نشست بیان کرد: «باور و آشنایی نداشتن مسئولان با مفهوم توسعه مانعی بزرگ بر سر راه توسعه شهرستان سقز است.»
اسماعیل رستم‌پور ادامه داد: «توسعه به معنای بازسازی جامعه براساس اندیشه‌ها و بصیرت‌های تازه  و نو است.»
وی با بیان اینکه امروزه تلقی از مفهوم توسعه،  فرایندی همه‌جانبه است که شامل همه ابعاد می‌شود، تشریح کرد: «توسعه علاوه بر بهبود میزان تولید و درآمد، باید دگرگونی اساسی در ساختار نهادی، اجتماعی و اداری و دیدگاه‌های عمومی مردم را به همراه داشته باشد و حتی عادت، عقاید و رسوم مردم را نیز دربرمی‌گیرد.»
لزوم بهره‌گیری از توریسم مبتنی بر طبیعت برای توسعه شهرستان سقز

عضو هیئت‌علمی دانشگاه تهران نیز گفت:️ «مهم‌ترین چالش فعلی مردم شهرستان سقز، معیشتی است و در استان کردستان، شهرستان سقز به لحاظ زیرساخت از سایر شهرهای اطراف بهتر است، بنابراین تمرکز اصلی مسئولان باید مبارزه با بیکاری و روی‌آوردن به کارآفرینی باشد.»
هادی ویسی با اشاره به ظرفیت‌های شهرستان سقز در حوزه توسعه مطرح کرد: «یکی از دارایی‌های ما در سقز برای نوآوری و کارآفرینی، کشاورزی است، اما دیگر کشاورزی سنتی پاسخگوی نیازهای ما نیست و باید به نوآوری پناه بُرد و در این زمینه تولید آجیل و خشکبار می‌تواند جایگزین باشد.»
وی با بیان اینکه توریسم مبتنی بر طبیعت و فرهنگی یکی از این ظرفیت‌هاست، در عین حال این سؤال را مطرح کرد که از زیویه سقز و ظرفیت‌های آن در قالب بوم‌گردی چقدر استفاده کرده‌ایم؟
عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی سقز نیز عنوان کرد: «مسئولان باید به عمران شهر، مسائل لرزه‌خیزی و ایجاد پدافند غیرعامل برای مقابله با بلاهای طبیعی بیشتر توجه کنند.»

جهانگیر الیاسی  تأکید کرد: «با توجه به باستانی بودن این شهرستان و تمدن کهن آن در برندسازی باید اقدام جدی صورت بگیرد.»