جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان با حضور آقای دکتر فرهاد رهبر، ریاست عالیه دانشگاه 1397/05/09

به گزارش خبرنگار گروه واحدهای دانشگاه آزاد خبرگزاری آنا از سنندج، فرهاد رهبر صبح امروز در بیست و یکمین شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان در واحد سنندج با توجه به بازدید خود از محصولات دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان، گفت: برنامه‌ریزی برای توسعه محصولات دانش‌بنیان و فعالیت‌های پژوهشی از ضرورت‌های ادامه حیات و رسالت دانشگاه است.

وی با اشاره به دلایل واقعی کاهش جمعیت دانشجویی، اظهار کرد: با توجه به کاهش جمعیت دانش‌آموزی کشور، طبیعی است تعداد دانشجویان نیز کم شود، اما در سال‌های آتی شاهد افزایش دانشجو خواهیم بود، چراکه خروجی آموزش و پرورش متقاضی تحصیل در دانشگاه‌ها خواهند بود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر افزایش منابع مالی غیرشهریه ای و کاهش وابستگی به شهریه دانشجویان، خاطرنشان کرد: این امر فقط با انجام فعالیت‌های پژوهشی، کارآفرینی و تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان امکان‌پذیر است.

فرهنگ پژوهش‌های ثروت‌آفرین با محوریت حل مساله ترویج شود

رهبر با اعلام رضایت از تولید محصولات دانش‌بنیان واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی استان کردستان گفت: فرهنگ پژوهش‌های ثروت‌آفرین تولیدی در روند شکل‌گیری دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم باید با محوریت مساله‌یابی و حل مساله در همه واحدهای دانشگاهی ترویج یابد.

وی زمینه پژوهش و کشف منابع درآمدزایی دانش‌بنیان را با توجه به مزیت هم‌جواری استان کردستان با اقلیم کردستان عراق مطلوب دانست و افزود: تحقق این موضوع منوط به نیازسنجی، شناخت فرهنگ منطقه، شناسایی زمینه‌های مورد نیاز مردم و ضرورت‌های توسعه است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: در بسیاری از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی محصولات مشابه دانش‌بنیان تولید می‌شود که باید برای تجاری‌سازی و فروش مطلوب محصولات با سازوکاری مشخص تجمیع شوند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تجاری‌سازی محصولات را منوط به معرفی درست محصول به بازار و مصرف کننده دانست و افزود: کاهش هزینه‌های تولید، تضمین صرفه اقتصادی و افت درصد خطرپذیری از ضرورت‌های تجاری‌سازی محصولات است.

سی‌ساله دوم فعالیت‌های دانشگاه به حوزه پژوهش و فناوری اختصاص دارد

وی برنامه‌ریزی برای شناخت پژوهش‌های ثروت‌آفرین دانش‌بنیان را از استراتژی‌های دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد و گفت: فعالیت دانشگاه در سی سال گذشته منحصر به حوزه توسعه آموزش بوده، اما سی‌ساله دوم فعالیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی به حسب نیازهای تاریخی و حیاتی کشور به حوزه پژوهش و فناوری اختصاص دارد.

رهبر تأکید کرد: واحدهای دانشگاهی برای افزایش رشته‌های تحصیلی با توجه به آینده‌پژوهشی و گسترش علم در حوزه تولید ثروت اقدام کنند.

وی ادامه داد: توسعه رشته‌های بین رشته‌ای در تحصیلات تکمیلی با محوریت حل مسأله و مهارت‌آفرینی باشد. اکنون حسب رهنمودهای مقام معظم رهبری، رسالت دانشگاه در کمک به تأمین توسعه و استقلال میهن، ضرورت حیاتی جامعه دانشگاهی کشور است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: تشکیل بانک ایده‌ها، تدوین دستورالعمل‌های تشویقی برای دانشجویان نخبه و صاحبان ایده، ارائه الگوی بازاریابی تضمینی و روش‌های صحیح نیازسنجی با هدف تبدیل ایده به محصول از بهترین شیوه‌های دست یابی به منابع مالی و درآمدهای غیر شهریه‌ای است.