مراسم بزرگداشت روز معمار در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز برگزار گردید. 1397/02/04

در این مراسم آقای دکتر کیوان شافعی رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز ضمن گرامیداشت سالروز تولد شیخ بهایی و روز معمار با اشاره به اقدامات  شیخ بهایی(حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضی دان، مهندس و معمار عصر صفوی) در زمینه معماری گفت: معماری با روح و روان انسانها سر وکار دارد و آثار آن مدت های مدید در اجتماع ماندگار است.

ایشان افزود: هدف معماری این است که با تکیه بر دانش و هنر، شرایط زندگی را برای همگان بهتر نماید بنابراین معمار باید هم در زمینه علمی و هم در زمینه هنری خبره باشد.
دکتر شافعی در ادامه افزود: معماری بخشی از هنر چهارم (هنرهای تجسمی) است و معمار هنرمند است و بایستی از قدرت تجسم بالا، ذوق هنری و خلاقیت و قدرت زیبایی شناختی برخوردار باشد.

ایشان با اشاره به اینکه بناهای تاریخی برجامانده از جهان اسلام نشان دهنده جایگاه خاص معماری و شهرسازی نزد مسلمانان است، بیان داشت: در جهان اسلام سبک معماری غالب معماری اسلامی می باشد و معماری اسلامی به سبکی از معماری اطلاق می گردد؛ که با اخذ چهارچوب شرعی و اخلاقی هر چه بیشتر، انسان را به عالم معنا متصل سازد و او را به یاد خداوند بیندازد.
دکتر شافعی گفت: متاسفانه اکنون شاهد آن هستیم که بناهایی در جامعه ایران اسلامی ساخته می شوند که در بردارنده هیچ ایده و سلیقه تاریخی، ملی و اسلامی نیستند و نوعی ساختمان سازی بی هویت رواج یافته است که ناشی از تسلط معماری مدرن برجامعه اسلامی می باشد. لذا این وظیفه خطیر بر عهده معماران ما
می باشدکه مانع تسلط سبک معماری غربی و جایگزینی آن با سبک معماری ایرانی- اسلامی گردند.

در ادامه این مراسم چند تن از اعضای هیات علمی واحد سقز و اعضای نظام مهندسی شهرستان سقز به ایراد سخنرانی پرداخته و در پایان از معماران شهرستان و اساتید حوزه معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد سقز تقدیر به عمل آمد.